MESTER

   
 
kezdőlap
 
 
email
kezdőlap
bemutatkozás
szolgáltatások
referenciák
kapcsolat
 
  REFERENCIÁK
 
 
 
 
 
további referenciáim
  JÓTANÁCSOK, TIPPEK...
 

Egy laikus ember, ha használt házat vásárol vagy felújít, a falban lévő gépészetre kevés figyelmet fordít, és ez nagy hiba!!!!
A tisztasági festést 5-10 évente elvégzik, mert az szembetűnő. A falban lévő vezetékeknek ugyanúgy követnie kell(ene) igényeinket, mint a falak színének.
A társasházakban, panelekben, régi családi házakban és egyéb épületekben gyakran találkozunk elhasznált (textilszövésű, alu), alulméretezett vezetékekkel.
Régen egy porszívó teljesítménye 600 – 1000W között mozgott, most 1500 – 2200W. Egy hajszárító 300W volt, most 1000 -1500W is lehet.
A hagyományos mosógépet, centrifugát, amely 300W, felváltotta a 2000 W-os automata mosógép, és még nem beszéltem mikrohullámú sütőkről, klíma berendezésekről, szárítógépről, mosogatógépről, melyeket gyakran csak egy szimpla konnektorba dugnak. Ezek a berendezések önmagukban nagy teljesítményűek, melyeket a világítástól függetlenül külön áramkörről kellene működtetni.
Sajnos még mostanában is gyakran találkozunk védővezető (földelés) nélküli szerelésekkel. Ezért festés, felújítás, vásárlás alkalmával megéri egy szakember véleményét kikérni az adott szerelésről, még ha ez pénzbe is kerül. Higgyék el, idővel megtérül !!!!

 

Riasztókról röviden:
A riasztók szerelésének egyik lehetséges módja, amikor a védendő helységekben mozgásérzékelőket helyezünk el. Hátránya, hogy ha otthon tartózkodunk, nem tudjuk magunkra riasztani a házat, hiszen a mozgásérzékelők azt nem engedik.
Ilyenkor megoldás lehet, nyitásérzékelők elhelyezése ajtókon, ablakokon. Ebben az esetben be lehet riasztani a házat úgy, hogy lakáson belül teljes életet élünk. Ez a szerelési mód leginkább egyedül élő hölgyek, idős emberek számára előnyös. Napjainkban azonban, már az új családi házak esetében is ezt a kicsivel költségesebb megoldást választják, a sajnos egyre gyakoribb vagyon elleni bűncselekmények miatt.

 

Bojler szerelés és vásárlás:
Természetes, hogy vásárlásunkat meghatározza pénzügyi helyzetünk, de ha egy szakember szemével segíthetek, akkor én „Hajdú” márka párti vagyok. Szereléstechnikailag és élettartama miatt is!
Egyes – külföldről importált - bojlerek árai nagyon kecsegtetők tudnak lenni, de ha már az olcsóbb mellett döntünk, akkor néhány dologban tájékozódjunk az eladótól.
Pld. a szerelőlap nyílása legalább akkora legyen, hogy a szerelő kézfeje beférjen, hogy a tisztítást el tudja normálisan végezni. Sok esetben előfordul, hogy a nem rendszeresen karbantartott bojler fűtőbetétjét annyira szétfeszíti a vízkő, hogy csak fűrész segítségével lehet kiszedni a szűk nyílás miatt.
Másik fontos szempont bojler vásárlás esetén, a nagysága. Lehetőleg az adott személyek várható meleg víz igényeihez igazítsuk, mert ha alulméretezzük, akkor csúcsra kell járatni (70-80’C), ami a bojler gyors vízkövesedését, és a tartály kilyukadását okozza.

 

Néhány szót a túlfeszültség levezetőkről:
Egyre több háztartásban fellelhető, a drágább szórakoztató elektronika, számítógép, háztartási eszközök, melyeket most már nem csak a zárlati áram (biztosíték, automata), hibaáram (fi relé) ellen szoktunk védeni, hanem az épületet közvetlen vagy közvetett módon érő túlfeszültségektől is. Ezeket az eszközöket meghatározott helyekre, előírt módon lehet beszerelni. 
A kereskedelmi forgalomban előforduló túlfeszültség levezetős hosszabbítók önmagukban nem képesek feladatuk ellátására, előkorlátozók hiányában!!! Sajnos előfordult olyan eset, amikor a hosszabbítóban lévő korlátozó felrobbant, kigyújtva a padlószőnyeget, megpörkölte a parkettát, mert nem volt előtte B, C típusú levezető.                                           

 

Az elektromos áramot nem látja az ember, mint az elrontott festést, vagy a ferdén rakott falat. Ha itt hibázik valaki, jó esetben javítható, rosszabb esetben élet és vagyoni kár éri !!!                                          
Sokan szeretnek villanyt szerelni, de kevesebb a száma azoknak, akik értenek is hozzá.                                     
Ezért én, - közel 20 év szakmai tapasztalattal a hátam mögött -, hozzáértő villanyszerelő szakemberként kívánok segítséget nyújtani Önnek!

 

Tisztelettel

Kovács Gábor
villanyszerelő mester

 
Copyright © Kovács Gábor villanyszerelő kezdőlap   |   villanyszerelő    |    villanyszerelő Budapest    |    bojler szerelés   |   galéria   |   jó tudni...   |   kapcsolat   |   felhasználási feltételek

Frissítve: 2010. 10. 08.